A termelő weboldal 13+1 alappillére

December 11, 2015

A legtöbb hazai vállalkozás még olyan weboldallal rendelkezik, ami nem feltétlenül azt a célt szolgálja, amiért létrehozták, amiért időt és pénzt áldoztak rá. A honlapok zöme küszködik az eladással, nehézkesen szerez bevételt, nem jönnek a megrendelések, pedig jó a design és még a szomszédot is megkérted, hogy ossza meg az oldaladat. Mi lehet vele a gond, miért nem termel BEVÉTELT?

 

A probléma a legtöbb esetben az, hogy a honlapok előzetes stratégia nélkül készülnek el. A “bevált módszer” általában az, hogy másoktól vett, hatékonynak vélt honlap elemekből ollózzuk össze a saját weboldalunkat. Azokat az oldalakat, amik pedig nem hozzák a várt eredményt egyszerűen a sorsukra hagyják, majd nyugtázzák, hogy “nekünk a web nem vált be”.

 

 Mivel a hazai piacon nem dúskálunk a jól értékesítő honlapokban, nagyon könnyű a rossz mintákat követni, fittyet hányva a webergonómiára, a tudatos építkezésre, és a stratégia tervezésre. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a weboldal tervezésre nem kell időt és energiát fordítani. Csakhogy ez közel sincs így.

 

A jó weboldal egy összetett gép, nem tud megfelelően működni, hatékonyan bevételt termelni, ha nem tudatos a felépítése. Láttunk-e már olyan gépet, amit véletlenszerűen ebből-abból raktak össze, és hosszútávon mégis nyereséget termel? Akkor miért várjuk ezt el a saját weboldalunktól.

Sajnos kis hazánkban a legtöbb vállalkozó nincs megfelelően tájékoztatva arról, hogy milyen honlapra van szüksége ahhoz, hogy sikeressé váljon az online értékesítésben.

 

 A termelő weboldal 13+1 alappillére:

 1. A weboldaladnak konkrét problémákra kell megoldást kínálnia, konkrét emberek számára.

 2. Határozd meg a célcsoportodat, célcsoportjaidat. (a mindenki nem célcsoport)

 3. Mutasd be célcsoportjaid sajátosságait, hogy magukra ismerhessenek.

 4. Foglald össze röviden, hogy ki vagy és kinek akarsz segíteni, kinek hasznos, amit kínálsz.

 5. Legyen egyértelmű, hogy milyen értékeket képviselsz.

 6. Vázold fel a cég rövid és hosszú távú céljait.

 7. Mutasd be részletesen a terméked, szolgáltatásod, abból a megközelítésből, hogy miért hasznos az embereknek.

 8. Gondolkozz el azon, mi az a különleges érték, amit máshol az emberek nem kapnak meg.

 9. Határozd meg a vállalkozás központi üzenetét, küldetését egy maximum 10 szóból álló rövid, tömör mondatban.

 10. Olyan domain-nevet válassz, ami viszonylag rövid, könnyen megjegyezhető és tükrözi a szolgáltatási területedet.

 11. Válaszd ki azokat a kulcsszavakat / kifejezéseket, amelyek a szolgáltatásodra leginkább jellemzőek és sokak által keresettek.

 12. Vázold a tartalmi szerkezetet egy honlaptérképpel. Határozd meg, milyen aloldalakból fog felépülni a teljes weboldal és ezektől milyen funkciókat vársz el.

 13. Amikor még kevesen tudják, hogy mit kínálsz, nem ismert a márkaneved, kevés a referenciád, a legjobb megoldás, ha kiemelt figyelmet fordítasz az igényes arculatra és a hiteles tartalomra.

Sokan nem számolnak azzal, hogy időt kell szánniuk arra, hogy a fentieket megfelelően előkészítsék. Ehelyett összecsapnak egy fél oldalas leírást, amiből egy valami biztosan nem lesz: bevétel.

 

Ha az alapokat nem rakod le jól, akkor nem sok esélyed van arra, hogy hosszú távon működő, stabil üzleted legyen! Viszont, ha már a legelejétől fogva, kiemelt hangsúlyt fektetsz az alapokra, akkor minden esélyed megvan, hogy a Te internetes vállalkozásod legyen a következő sikertörténet!

 

+ 1.  Mindezt végigcsinálhatod egyedül is, ha a tervezésen és az elkészítésen túl, rendszeresen és tudatosan foglalkozol az oldalad frissítésével, de milyen tanácsadók lennénk, ha nem kínálnánk ebben is szakmai segítséget Neked?!

 

Szívesen közreműködünk abban, hogy mindezt gyorsan, egyszerűen és hatékonyan tud megtenni. Egy jó stratégiával összerakott, megfelelő technológiai háttérrel bíró weboldal és online marketing stratégiai hamarabb térül meg és termel számodra időt és nyereséget, mintsem azt gondolnád.

 

Vedd fel velünk a kapcsolatot most és díjmentesen elemezzük lehetőségeidet, meglévő weboldaladat vagy elképzeléseidet!

 

Eredményes és felesleges fáradozásoktól mentes munkát kívánunk!

 

Következő Lépés – Célravezető marketing lépésről-lépésre

 

 

Please reload

Kiemelt hír

Hotelek és Vendéglátóhelyek Fejlesztése - Megye Értékei Konferencia

February 22, 2018

1/4
Please reload

Legfrissebb híreink